Ikke funn av eksplosiver på asylmottak i Bergen

To menn er siktet etter en eksplosjon på et asylmottak i Ytre Arna i Bergen tirsdag. Eksplosjonen forårsaket store materielle skader på mottaket.

– Det har vært en eksplosjon, sannsynligvis i eller rundt en komfyr. Men hva komfyren er blitt benyttet til, og hvem som har gjort hva, vet vi ikke, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt til NTB.Den relativt kraftige eksplosjonen fant sted i et oppholdsrom i asylmottaket i Ytre Arna i Bergen. Politiet opplyste i 18-tiden tirsdag at det dreide seg om en udramatisk hendelse som bare etterlot seg mindre materielle skader.KjemikalierNoen timer senere var situasjonen ansett som betydelig mer alvorlig. Politiets bombegruppe valgte selv å rykke ut etter å ha sett bilder av eksplosjonsstedet og skadene eksplosjonen forårsaket. Tre vinduer skal være blåst ut, og lettvegger er påført store skader. – Det var bombegruppen selv som besluttet å rykke ut etter at vi sendte dem bilder fra stedet. Vi vet ikke om det kan ha vært kjemikalier eller noe elektronisk som forårsaket eksplosjonen, sier Kolltveit.– Folk fra bombegruppen og kriminalteknikere har vært der i natt. Det er ikke funnet spor etter eksplosiver, så det vil bli videre undersøkelser utover dagen for å finne årsaken til eksplosjonen, sier operasjonsleder Arve Samsonsen til NTB onsdag morgen.To menn siktetTo menn er pågrepet, siktet og tatt inn til avhør etter eksplosjonen. Politiet vil ikke gi andre opplysninger enn at de er menn, og at de er utenlandske. De ankom politihuset i Bergen i 21.30-tiden tirsdag og vil bli avhørt i løpet av onsdagen.– De er siktet i saken, basert på omstendigheter i hendelsesforløpet og fordi de hadde tilhold i rommet der eksplosjonen fant sted. De skal også ha hatt tilknytning til rommet rett i forkant av eksplosjonen, sier Kolltveit.Mottaket evakuertMottaket er evakuert inntil bombegruppa er ferdige med sine undersøkelser. Mellom 15 og 20 personer bor på mottaket. Vakthavende brannsjef Frode Bødtker sier til Bygdanytt  at eksplosjonen skjedde i et rom med kjøkkenutstyr, men at det er uklart hva som førte til at det smalt.