– Ingen kriger i Syria og Ukraina dersom Trump hadde vært president da

President Donald Trump speaks during a reception for inaugural law enforcement officers and first responders in the Blue Room of the White House, Sunday, Jan. 22, 2017 in Washington. (AP Photo/Alex Brandon) Alex Brandon

Krisene i Ukraina og Syria hadde ikke utviklet seg dersom Donald Trump hadde vært president da disse konfliktene oppsto, mener Boris Johnson.

Den britiske utenriksministeren kom med uttalelsen under sikkerhetskonferansen i München fredag.– Disse konfliktene oppsto dessverre fordi vi sviktet som regjeringer. Vi klarte ikke å løse konfliktene mens de var i startfasen, sa Johnson.– Det ville aldri ha skjedd under den nye Trump-administrasjonen, fortsatte han.Johnson hevdet at Vesten ikke kan snu ryggen til når land overskrider grenser. Som eksempel trakk han fram det syriske regimets bruk av tønnebomber mot eget folk.– De burde tvinges til å betale for det, sa han med henvisning til Assad-regimet.Den britiske utenriksministeren trakk også fram konflikten i Øst-Ukraina og sa at verken Europa eller USA kan akseptere at "et land invaderer et annet og annekterer deler av det".– Vesten må reagere strengt på slike handlinger, sa Johnson.(©NTB)


Les også