Listhaug bekymret over «Sannheten om Sylvi»

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har sendt bekymrings­brev til forlaget som skal gi ut boka «Sannheten om Sylvi».

Statsråden var ikke fornøyd da hun fant ut at varastortingsrepresentant Mathias Fischer (V) er forfatteren bak den uautoriserte biografien, skriver Dagbladet. - Dette er en bok som jeg ikke kommer til å medvirke til eller kommentere. Dette har jeg tydelig meddelt forfatteren via min politiske rådgiver, sier hun. Boka føres i pennen av den 23 år gamle politikeren og Bergens Tidende-kommentatoren. Foruten journalistjobben er han i praksis fortsatt folkevalgt. I 2013 ble han valgt inn som andre vara til Stortinget for Hordaland Venstre, en posisjon han formelt besitter fram til valget til høsten. Fischer meldte seg imidlertid ut av Venstre da han begynte å arbeide i avisen.«Sannheten om Sylvi» forventes i salg til våren. Det setter ikke Listhaug særlig pris på, noe som kommer fram i et brev avisen har fått tilgang til. Brevet er forfattet av hennes politiske rådgiver Espen Teigen og er sendt til administrerende direktør Arne Magnus i forlaget Gyldendal. (©NTB)