<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Listhaug fastholder Storskog-enighet med Russland

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier Stortinget har fått korrekt informasjon om Storskog-dialogen med Russland. 

Publisert 9. feb. 2017
Oppdatert 9. feb. 2017
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 273 ord

Listhaug møtte torsdag i den utvidede utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget for å redegjøre for saken bak lukkede dører. Fra regjeringen var også utenriksminister Børge Brende (H) og justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) til stede.Sentralt står spørsmålet om regjeringen har gitt Stortinget tilstrekkelig og korrekt informasjon om dialogen med Russland om returer av asylsøkere som kom over grensen til Finnmark. – Vi har besvart alle spørsmål som Stortinget har hatt. Vi sender den informasjonen til Stortinget som vi mener er korrekt, sier Listhaug Hun viser til et møte i Russland på embetsmannsnivå 3. februar i fjor, der det ifølge de norske representantene ble oppnådd enighet og felles forståelse av returer av personer med multivisum. Skriftlig referat eller protokoll fra dette møtet kunne statsråden ikke framvise torsdag.– Fra norsk side mente vi at det var en enighet, men i praksis viste det seg vanskelig å returnere personer med multivisum etter det, sier Listhaug.Vil vurdereOpposisjonen ville ikke på stående fot si om redegjørelsen er tilstrekkelig. – Nå må vi gå grundig gjennom det vi har fått av informasjon og se om vi har fått svar på de spørsmålene vi ønsket å få svar på, sier Arbeiderpartiets Helga Pedersen.Blant spørsmålene som skal vurderes, er om det var nødvendig å holde redegjørelsen bak lukkede dører.Også SVs Audun Lysbakken og Senterpartiets Marit Arnstad ville vente med å gi sin vurdering av regjeringens redegjørelse og hvorvidt de har fått svarene de ønsker.– Vi må selvfølgelig sørge for at vi er trygge på at Stortinget får de svarene det skal få, sier Lysbakken. Partiene vil nå gå gjennom regjeringens redegjørelse hver for seg. Eventuell videre oppfølging kan skje enten gjennom kommunalkomiteen eller kontroll- og konstitusjonskomiteen. (©NTB)