Norge vil ikke gjøre som Venezuela, Sudan og Iran

Utenriksminister Børge Brende (H) vil ikke gjøre som sin svenske kollega Margot Wallström og kalle den amerikanske ambassadøren inn på teppet.

I Stortingets spørretime onsdag viste han til at Sverige er det eneste landet i Europa som har valgt en slik tilnærming. - De andre er Venezuela, Sudan og Iran. Vi har valgt vår måte å gjøre dette på, sa Brende. SV-leder Audun Lysbakken mener regjeringen i motsetning til den svenske har reagert "sent og utydelig", en kritikk Brende avviser.- Vi tok kontakt med ambassaden og fikk en viktig klargjøring om at nordmenn med dobbelt statsborgerskap får sine saker behandlet, sa utenriksministeren.Han viste også til at det i tidligere perioder har vært uenighet mellom Norge og USA, men la til at det aldri har vært tvil om det transatlantiske samarbeidet i sikkerhetspolitikken. Det er det ifølge utenriksministeren ikke nå heller.(©NTB)