Norges Taxiforbund vil møte Erna Solberg

Norges Taxiforbund ber om et snarlig møte med statsminister Erna Solberg (H) for å diskutere Delingsøkonomiutvalgets forslag om å fjerne løyveplikten. 

Uber hovedkvarter AP Photo/Eric Risberg

Delingsøkonomiutvalget foreslår å fjerne løyveplikten for drosjer, noe som kan åpne for aktører som Uber. Utvalget leverte sin rapport til finansminister Siv Jensen (Frp) mandag.Norges Taxiforbund, som organiserer 5.000 drosjeeiere, er ikke særlig tilfreds med utvalgets forslag.– Det handler om 16.000 arbeidsplasser og en rasering av kollektivtilbudet, sier leder i Norges Taxiforbund, Øystein Trevland.I et brev til statsministeren skriver forbundet at "Uber vil åpenbart bruke Delingsøkonomiutvalgets innstilling som påskudd til å fortsette sin ulovlige virksomhet".– Tålmodigheten i næringen har vært stor. Vi vet at politi og rettsvesen maler langsomt og med små ressurser, særlig hos politiet. Vi har imidlertid fått de rettslige avklaringer som feier alle påstander om ”gråsone” og ”uklart lovverk” til side. Vi trodde også vi hadde fått de politiske avklaringene av fundamentene for rammeverket videre framover.– Vi må forvente at det blir slutt på den politiske legitimeringen av organisert pirattaxi i storskalaformat. Det tapper næringen og samfunnet for inntekter hver dag, sier Trevland.(©NTB)