Norwegian får støtte fra Trump-regjeringen

Norwegians plan om å la et irsk datterselskap fly til USA, får støtte fra Donald Trumps pressetalsmann.

Konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian Air Shuttle ASA. Foto: Scanpix

Regjeringen til Barack Obama ga Norwegian amerikansk flytillatelse før jul. Amerikanske fagforeninger håper Trump vil omgjøre beslutningen, men pressetalsmann Sean Spicer signaliserer det motsatte.På en pressekonferanse tirsdag påpekte han at Norwegian bruker amerikanske Boeing-fly, ifølge Dagens Næringsliv. Han framholdt også at deler av besetningen på Norwegians fly har base i USA.Spencer gjordet det imidlertid klart at Trump ikke har fattet noen endelig beslutning i saken.Amerikanske flyselskaper og fagforeninger har uttrykt sterk motstand mot Norwegians planer. Selskapet anklages for å hyre ansatte fra lavkostland, og kritikere mener de nye planene vil føre til tap av arbeidsplasser i USA og Europa.Norwegian mener på sin side at de nye rutene vil skape flere arbeidsplasser.