PST tror de selv, UD, Forsvaret og Ap er hacket av Russland

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) tror de selv, UD, Forsvaret og Ap er hacket av Russland, melder VG. Ni norske epostkontoer ble forsøkt hacket.

- PST ble tidligere i år varslet av en samarbeidende tjeneste i utlandet om et målrettet angrep mot ni epostkontoer. De ni epostkontoene tilhører, foruten postmottaket til Aps stortingsgruppe, enkeltpersoner i Utenriksdepartementet, Forsvaret, Statens strålevern og en høgskole og PST selv, sier Martin Berntsen i PST til VG.Berntsen sier videre at aktørene som det pekes på som har gjennomført angrepet, omtales som APT 29, som har gjennomført en rekke angrep mot vestlige mål de siste årene.APT 29 knyttes ifølge Berntsen til russiske myndigheter. Berntsen sier ingen av kontoene har tilgang på gradert informasjon.