Rekordoppslutning for Senterpartiet

Senterpartiet har støtte fra 8,6 prosent av velgerne i Vårt Lands januarmåling. Samtidig havner både Venstre og SV under sperregrensen. 

Senterpartiet øker med 2,3 prosentpoeng og resultatet er ny rekord for partiet på målingene Norstat lager for Vårt Land.Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener motstand mot kommunesammenslåinger, høgskolesammenslåinger, sykehussammenslåinger og politireformen alle er med på å forklare fremgangen.–Noe av det mest ukloke regjeringen har gjort, er å kalle politireformen for en "nærpolitireform" når alle ser at det er sentralisering. Det er dumt å si noe annet enn det du gjør. Folk er ikke dumme, sier han.Kristelig Folkeparti faller 2 prosentpoeng til 4,2 prosent, og nærmer seg dermed sperregrensen for utjevningsmandater.Arbeiderpartiet er største parti, men står på stedet hvil med 34,3 prosent (+0,2). Sosialistisk Venstreparti faller 0,4 prosentpoeng til 3,8 prosent. Venstre er også under sperregrensen med 3,5 prosent et fall på 0,3.Høyre får 22,6 prosent (+0,6) og Frp får 16 prosent (+0,3). MDG får 3,6 prosent (+0,7) og Rødt får 1,9 prosent.Målingen gir Ap og Senterpartiet et lite flertall med 85 mandater, med flertallet forutsetter støtte fra SVs to stortingsrepresentanter og MDGs og Rødts ene mandat hver.(©NTB)