Russland bekrefter at Grande og Solhjell står på sanksjonsliste

Trine Skei Grande (V) og Bård Vegar Solhjell (SV) ble i november i fjor oppført på en liste over norske representanter som er nektet innreise til Russland.

Det går fram av en kunngjøring fra den russiske ambassaden i Oslo. Ambassaden beklager at Anniken Huitfeldt (Ap) og de andre representantene fra Stortingets utenriks- og forsvarskomité har avlyst besøket i Russland torsdag og fredag. Komiteen besluttet å droppe turen fordi Grande og Solhjell ble nektet visum.Norske myndigheter er informert om hvem som ble omfattet av innreisenekten, som trådte i kraft 29. november i fjor, heter det i kunngjøringen. Ifølge ambassaden er denne sanksjonslisten et svar på at Norge har sluttet seg til EUs sanksjoner mot Russland, og at Norge har hindret russere i å besøke Svalbard. - Det er på tide at Norge vurderer hvorvidt landet vil fortsette å støtte anti-russiske sanksjoner, skriver ambassaden i uttalelsen som er lagt ut på deres Facebook-side og sendt til NTB og andre medier.(©NTB)