Sp vil gjenåpne lensmannskontorer

Senterpartiet vil gjenåpne lensmannskontorer som er lagt ned i strid med lokale forutsetninger. Høyre mener tilnærmingen går på tryggheten løs.

Politikk

– Strukturendringer skal være resultat av gode lokale prosesser og lokal enighet. Vi kan støtte sammenslåinger av lensmannskontorer der to eller flere kommuner går sammen om dette. Men det innebærer også at det er rett å gjenåpne lensmannskontorer som har blitt nedlagt i strid med hva kommunestyrene har gått inn for, sier Senterpartiets justispolitiske talskvinne Jenny Klinge til NTB.50 kommunerIfølge beregninger Sp har gjort, vil drøyt 50 kommuner oppleve at lensmannskontorer legges ned, i strid med kommunens ønsker. Klinge hevder at det i tillegg er misnøye flere steder fordi forutsetningene som knyttes til kommunestyrets positive vedtak, ikke er fulgt opp.– Dessuten var det nok ikke kjent underveis i de lokale prosessene at tjenester som passutstedelse kan bli samlet på noen få, store kontorer og politistasjoner, sier Klinge.

politiet
Nyheter
Politikk