Fabian Stang - Foto: Scanpix

Stang vil kun kjempe mot Tetzschner

Fabian Stang (61) tar ikke opp kampen mot andre på Oslo Høyres liste, dersom han taper tredjeplassen til Michael Tetzschner.

–Jeg kan bekrefte at jeg kun forsøker å vinne 3.-plassen på Oslo Høyres nominasjonsliste, sier Stang til VG mandag ettermiddag. Klokken 18.00 mandag kveld skal delegatene i Oslo Høyre bestemme hvem som får hvilke plasser på partiets nominasjonsliste før høstens stortingsvalg.Nominasjonskomiteen har satt opp stortingsrepresentant Michael Tetzschner på tredjeplass, men den tidligere Oslo-ordføreren har varslet at han vil utfordre Tetzschner. Stang, som er satt opp på den usikre 8.-plassen, sier til TV 2 at han ikke vil utfordre noen av de andre på de sju første plassene på listen, fordi han mener listen har en god kjønns- og aldersbalanse.– Michael og jeg er like gamle og er begge jurister, så det er mest naturlig å utfordre Tetzschner, sier Stang til TV-kanalen.Stang sier han kommer til å takke nei til 8.-plassen på lista, som i beste fall kan gi en varaplass på Stortinget. – Jeg vil da heller foretrekke å få meg en annen jobb. Det blir 3. plass og seier eller ingenting på meg i kveld, sier Stang, som i dag er statssekretær for innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også