Stoltenberg oppringt av Trump søndag

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg og USAs president Donald Trump avtalte søndag at ledere fra NATO-landene skal møte Trump i mai.

Jens Stoltenberg holder sin første pressekonferanse etter tiltredelsen som ny generalsekretær for NATO på NATOs hovedkvarter i Brussel, Belgia onsdag ettermiddag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.

Ifølge en pressemelding fra Det hvite hus ringte Trump til Stoltenberg søndag og uttrykte sin "sterke støtte" til alliansen, men også krav om at de europeiske medlemmene må bidra mer. I løpet av samtalen skal Trump ha sagt seg villig til å møte ledere fra NATO-land i Europa i slutten mai. – Partene ble enige om å videreføre tett koordinering og samarbeid for å imøtekomme alle sikkerhetsutfordringene NATO står overfor, heter det i pressemeldingen.USA bidrar per i dag med betydelige ressurser i NATO-samarbeidet, og det er ikke første gang Trump påpeker at de andre medlemmene må spytte inn mer. – Lederne diskuterte hvordan de skal oppfordre alle NATO-allierte til å innfri sine forsvarsforpliktelser, står det videre.I tillegg til NATO-møtet i mai snakket Stoltenberg og Trump også om mulighetene for en fredelig løsning på konflikten i Ukraina. (©NTB)