Bakgrunnen for utfallet er den amerikanske storavisens påstand om at medlemmer av Trumps valgkampstab hadde kontakt med russisk etterretning før valget i november i fjor.– Denne russiske forbindelsen er nonsens og kun et forsøk på å dekke over de mange feilene i Hillary Clintons taper-valgkamp, tvitret presidenten onsdag.Amerikansk etterretning konkluderte i januar med at Russland hadde blandet seg inn i den amerikanske valgkampen, trolig for å sikre Trump seieren.Nå forsøker etterforskere å fastslå om Trump-medarbeidere samarbeidet med russerne i forsøkene på å sverte Clinton, skriver The New York Times.Trump har fra første stund hatt et anstrengt forhold til mediene og gikk onsdag også hardt ut mot TV-stasjonene CNN og MSNBC.– De falske nyhetsmediene er helt ville med sine konspirasjonsteorier og sitt blinde hat. Det går ikke an å se på MSNBC og CNN. Fox er storartede, tvitrer han.Ledelsen i Moskva er skjønt enige og advarer mot å feste lit til amerikanske medier.– Ikke tro på det som står i avisene, det er for tida svært vanskelig å skille dem fra falskhet og fabrikasjoner, sier president Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov.(©NTB)