Trump langer på nytt ut mot mediene

President Donald Trump går hardt ut mot New York Times og anklager avisen for å viderebringe "nonsens". Andre medier får også sitt pass påskrevet.

Politikk

Bakgrunnen for utfallet er den amerikanske storavisens påstand om at medlemmer av Trumps valgkampstab hadde kontakt med russisk etterretning før valget i november i fjor.– Denne russiske forbindelsen er nonsens og kun et forsøk på å dekke over de mange feilene i Hillary Clintons taper-valgkamp, tvitret presidenten onsdag.Amerikansk etterretning konkluderte i januar med at Russland hadde blandet seg inn i den amerikanske valgkampen, trolig for å sikre Trump seieren.Nå forsøker etterforskere å fastslå om Trump-medarbeidere samarbeidet med russerne i forsøkene på å sverte Clinton, skriver The New York Times.Trump har fra første stund hatt et anstrengt forhold til mediene og gikk onsdag også hardt ut mot TV-stasjonene CNN og MSNBC.– De falske nyhetsmediene er helt ville med sine konspirasjonsteorier og sitt blinde hat. Det går ikke an å se på MSNBC og CNN. Fox er storartede, tvitrer han.Ledelsen i Moskva er skjønt enige og advarer mot å feste lit til amerikanske medier.– Ikke tro på det som står i avisene, det er for tida svært vanskelig å skille dem fra falskhet og fabrikasjoner, sier president Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov.(©NTB)

donald trump
new york times
cnn
Nyheter
Politikk