Trump lover å ivareta Japans sikkerhet

USAs president Donald Trump lover Japans statsminister Shinzo Abe at han vil ivareta Japans sikkerhet. 

In this Oct. 6, 2016, photo, Republican presidential candidate Donald Trump speaks during a town hall in Sandown, N.H. Russia's government lodged a formal complaint last month with the United Nations over a top U.N. official's condemnations of Trump and some European politicians, diplomats told The Associated Press, an intervention that underscores the unusual links between the Republican presidential nominee and the Kremlin. There is no evidence Trump sought Russia's assistance, or was even aware of the criticism by Zeid Ra'ad al-Hussein, the U.N. high commissioner for human rights. (AP Photo/ Evan Vucci) Evan Vucci
Politikk

– Båndet mellom våre to nasjoner og vennskapet mellom våre folk stikker veldig, veldig dypt. Denne administrasjonen skal sørge for at båndet blir enda tettere, sa Trump under en felles pressekonferanse med Abe i Washington fredag. Han møtte Abe med en klem da statsministeren ankom Det hvite hus. De to lederne er enige om at handelssamarbeidet mellom USA og Japan må tjene begge parter.– Angående økonomien så vil vi forsøke å inngå et handelssamarbeid som er fritt og gjensidig, sa Trump under pressekonferansen.  Tidligere på dagen uttalte Abe at han håper besøket vil bidra til å bygge opp en "solid tillit mellom landene på lederskapsnivå."– Jeg ønsker å vise folket vårt og hele verden at USA og Japan har en stødig allianse, sa Abe under et møte med amerikanske næringslivsledere.På forhånd var det antatt at Abe ville bruke besøket til å varsle nye japanske investeringer i USA – noe som kan hjelpe Trump med å skape flere arbeidsplasser. Men så langt har ikke statsministeren presentert noen nye prosjekter.Trumps løfte om å ivareta Japans sikkerhet vil trolig berolige mange japanere, siden Trump tidligere har antydet at landet i større grad må ta vare på seg selv.I en felles uttalelse bekrefter Trump og Abe at forsvarsavtalene mellom de to landene også omfatter de omstridte Senkaku-øyene. Det vil neppe begeistre Kina, som også gjør krav på øyene.(©NTB)

donald trump
usa
shinzo abe
japan
Nyheter
Politikk