USA justerer Russland-sanksjoner

Det hvite hus endrer på sanksjonene mot Russland for å gjøre det mulig for amerikanske selskaper å eksportere visse produkter til landet.

Susan Walsh

Trump-administrasjonen valgte torsdag å endre på sanksjoner som Det hvite hus mener utilsiktet hindret amerikanske selskaper fra å eksportere visse forbrukerelektronikk til Russland, som blant annet mobiltelefoner og nettbrett.Meningen var ikke å la denne type produkter rammes av sanksjonene som Obama-administrasjonen innførte 29. desember, heter det i en uttalelse fra Washington.Sanksjonene som nå er endret på, ble innført av daværende president Barack Obamas administrasjon som svar på det amerikansk etterretning mener var russisk innblanding i presidentvalget.Det hvite hus' talsmann Sean Spicer bedyrer at det kun dreier seg om en teknisk endring i regelverket, og ingen lettelse i sanksjonene. På spørsmål fra en reporter i Det hvite hus som ropte ut et spørsmål om saken til Donald Trump, svarte presidenten følgende:- Jeg har ikke lettet på noe som helst. (©NTB)