USAs nominerte arbeidsminister brukte papirløs hushjelp

Andrew Puzder, som Donald Trump vil ha som USAs nye arbeidsminister, innrømmer å ha brukt en papirløs innvandrer som hushjelp.

David J. Phillip

Saken kan føre til at Puzder får problemer med å bli godkjent av Senatet. Ifølge Puzder jobbet kvinnen for familien i noen år uten at han var klar over at hun manglet papirer. - Da jeg fikk vite statusen hennes, avsluttet vi umiddelbart ansettelsesforholdet og ga henne tilbud om hjelp til å få lovlig opphold, sier Puzder.Han sier også at familiens har betalt inn skatter og avgifter til blant annet delstaten California i etterkant.Puzder har vært toppsjef i en hurtigmatkjede. Han er blant Trumps ministerkandidater som ennå ikke er godkjent av Senatet.Opposisjonen har allerede kritisert ham for å være imot en økning i minimumslønna, noe som får ham til å fremstå som en person som neppe vil være en god forkjemper for mange av de hvite arbeiderne som har stemt på Trump.Puzder har også satt vekk teknologiavdelingen i hurtigmatkjeden til Filippinene. (©NTB)