Avis: Pence brukte privat e-postkonto som ble angrepet

Visepresidenten Mike Pence brukte en privat epostkonto da han var guvernør i Indiana, skriver en avis, som også opplyser at kontoen ble hacket.

Republican vice presidential candidate, Indiana Gov. Mike Pence comments after receiving a national security briefing in Indianapolis, Friday, Sept. 9, 2016. (AP Photo/Michael Conroy) Michael Conroy

Pence brukte den private kontoen til offisiell korrespondanse, inkludert til å diskutere sensitive opplysninger og forhold som har med rikets sikkerhet å gjøre, skriver Indianapolis Star . Ifølge avisen ble kontoen hacket i fjor, melder Reuters. Da fikk Pence' kontakter en epost der det fremsto som om Pence og kona var blitt robbet på Filippinene og trengte penger raskt.Loven i Indiana forbyr ikke tjenestemenn å bruke privat epost i offisiell sammenheng, men lovverket tolkes til at slike eposter må bevares av arkivhensyn. Den sittende guvernøren Eric Holcomb har offentliggjort mer en 30 sider med informasjon fra Pence' gamle konto hos AOL. Holcomb sier et antall eposter ikke kan offentliggjøres fordi de inneholder sensitiv og hemmelig informasjon.Visepresidentens kontor sendte torsdag ut en uttalelse der de sier at han "i likhet med tidligere guvernører (...) hadde en offentlig og en privat epostkonto. Som guvernør rettet Pence seg fullstendig etter Indianas lover om bruk og lagring av epost". Innholdet fra kontoene lagres og håndteres i tråd med delstatens offentlighetslov, forsikret visepresidentens folk.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker