- Det viktigste er å forstå risikofaktorene i økonomien

Wall Street foto: Scanpix Meek, Tore

Sjeføkonom i Deutsche Bank i New York tror en MBA-grad er mer nyttig enn en doktorgrad for å forstå finansmarkedene.

Akademiker-adelen er på vei ut når Donald Trump skal sette sitt preg på Federal Reserve (Fed), USAs sentralbank. Ifølge Wall Street-økonom Torsten Slok garanterer ikke doktorgrader god forståelse for finans, skriver Dagens Næringsliv.- En økonomisk bakgrunn er flott, men det viktigste er å forstå risikofaktorene i økonomien, inkludert finansmarkedene, Slok, som er sjeføkonom i Deutsche Bank, til avisen.Trump gir uttrykk for at han mener Fed i dag lager flere problemer enn det løser, og presidenten omgir seg med rådgivere som nå ønsker å legge bånd på sentralbanken.Både sentralbanksjef Janet Yellen og visesentralbanksjef Stanley Fischers perioder løper ut om ikke altfor lang tid. Ifølge Fox News vil trolig Trump velge nye sentralbankledere med bakgrunn fra finans og den private bankverdenen.- Økonomer med doktorgrad har veldig stiliserte modeller og rammeverk, som er primitive beskrivelser av den virkelige verden. Problemet er at deres modeller ikke er veldig gode til å beskrive finansmarkedene, inkludert hvordan ulike aktører i finansmarkedene plutselig kan endre syn på fremtiden, påpeker Slok.- For å forstå finansmarkedene er det sannsynligvis mer nyttig å ha en MBA, sier han til DN.


Les også