Flere parter samles mot Sandbergs fiskeforslag

– Kall det gjerne et kystopprør, sier fiskeripolitisk talsperson i Troms Ap, Kari-Anne Opsal. De og flere andre samles mot avvikling av pliktsystemet.

Per Sandberg Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Berørte ordførere, fylkestingspolitikere og næringsliv møtes i Tromsø 6. april til et protestmøte mot fiskeriminister Per Sandbergs (Frp) forslag om å avvikle torsketrålernes pliktsystem, skriver Klassekampen.Leveringsplikten består av tre ordninger som samlet skal sikre aktivitet ved fiskemottakene i Nord-Norge og hindre juks med kvoter og råstoff.– Kall gjerne det vi setter i gang for et kystopprør. Det som skjer er svært alvorlig. En felles fiskeressurs privatiseres og Nord-Norge sitter igjen med knapper og glansbilder, sier Opsal til avisen.I stortingsmeldingen heter det at systemet skal avvikles mot en avkorting på 20 prosent av verdien på aktivitetspliktige torskekvoter.– Det er svært vanskelig å tro at fiskeriministeren får flertall på Stortinget, sier Arbeiderpartiets nestleder Helga Pedersen.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker