<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Island avvikler kapitalrestriksjoner

Island vil fra tirsdag oppheve kapitalkontrollen som ble innført for privatpersoner, bedrifter og pensjonsfond etter bankkollapsen for åtte år siden. 

Publisert 13. mars 2017
Oppdatert 13. mars 2017
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 115 ord

Dermed fjerner landet de siste kontrollmekanismene som ble innført for kapitalen i forbindelse med finanskrisen, melder regjeringen i Reykjavik. Mange mistet sine arbeidsplasser og hadde ikke penger til å betale gjeld da Islands tre største banker kollapset.I fjor begynte regjeringen å fjerne de ulike restriksjonene som ble innført for å redde landets økonomi.– Dette er et meget tilfredsstillende vendepunkt i den økonomiske gjenoppbygging etter finanskrisen i 2008 og 2009, sier statsminister Bjarni Benediktsson.Islands økonomi har ekspandert med 10 prosent fra nivået den var på før finanskrisen i 2008. Landets økonomiske vekst var i fjor på 7,2 prosent, noe som er større enn det Kina kan vise til. Turisme og investeringer er blant årsakene til veksten.(©NTB)