Presidentkandidat formelt siktet

Presidentkandidat François Fillon i Frankrike er formelt blitt siktet for å ha lønnet flere familiemedlemmer uten at de reelt sett utførte arbeid for ham.

FILE - In this Friday, Nov. 25, 2016 file picture, Francois Fillon, a candidate in Sunday's primary runoff to select a conservative candidate for the French presidential election, sits with his wife Penelope, left, during a rally in Paris, France. French presidential hopeful Francois Fillon's so far smooth campaign has hit its first hurdle after claims that his wife was paid about half a million euro with parliamentary funds emerged. (AP Photo/Francois Mori, File) Francois Mori
Politikk

Allerede i begynnelsen av mars opplyste Fillon (63) at det ville bli tatt ut siktelse mot ham. Dette skjedde under et rettsmøte tirsdag, én dag tidligere enn ventet.– Rettsmøtet ble framskyndet slik at det kunne gjennomføres i ro og mak, sier Fillons advokat Antonin Levy.Fillon har innrømmet at han brukte offentlige midler til å lønne kona og to av parets barn mens han var representant i den franske nasjonalforsamlingen. Fillon-familien fastholder at de tre jobbet som assistenter, men påtalemyndigheten mener de ikke utførte noe reelt arbeid.Ett av punktene i siktelsen er misbruk av offentlige midler. Opprinnelig lovet Fillon å trekke seg som presidentkandidat hvis han ble formelt siktet, men han lover nå å fortsette valgkampen.Den tidligere statsministere mener anklagene mot ham er et forsøk på "politisk drap". En stund så det ut til at valgkampen hans hang i en syltynn tråd, og det ble spekulert på om det konservative partiet Republikanerne ville bytte ham ut og finne en ny presidentkandidat.I forrige uke ble det imidlertid klart at partiet fortsatt stiller seg bak Fillon og at det ikke finnes noen reelle alternative kandidater.(©NTB)

francois fillon
frankrike
Nyheter
Politikk