KjøpLogg inn

Ap øker på ny måling

Ap går fram 2,6 prosentpoeng og får 33,5 prosents oppslutning på Dagbladets aprilmåling. Høyre får sin laveste oppslutning på over ett år.

Publisert 29. april 2017 kl. 08.17
Oppdatert 30. aug. 2019 klokken 04.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 151 ord

– Jeg tror vårt budskap om å få flere i arbeid og å skape nye arbeidsplasser og bedrifter, som har stoppet helt opp nå, og om at vi sier nei til skattekutt og viser hva vi vil bruke pengene til i stedet, har nådd fram, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til Dagbladet.Ipsos-målingen ble gjort etter partiets landsmøte forrige helg. Valgforsker Frank Aarebrot mener det er medieoppmerksomheten rundt partiets landsmøte som har gitt effekt på målingene.Rødt gjør sin beste måling noensinne med 3,9 prosent og er 0,1 prosentpoeng unna å bryte sperregrensa.Senterpartiet går noe tilbake etter rekordmålingen i mars, men har fortsatt solid oppslutning fra 11,1 prosent.Høyre får sin laveste oppslutning siden februar 2016 med 21,9 prosent. Det er en nedgang på 3,4 prosentpoeng fra måneden før.Regjeringspartner Frp går fram 2,3 prosentpoeng til 12,9 prosent. Både Venstre, KrF og SV er over sperregrensa med henholdsvis 4,3 prosent, 4,9 prosent og 4,5 prosent.(©NTB)