Forhandlinger om jordbruksmelding i havn

De borgerlige partiene er ferdige med forhandlingene om jordbruksmeldinga, etter det Nationen kjenner til.

Kyr - Foto: Scanpix
Politikk

Tirsdag kveld fullførte de fire borgerlige partiene forhandlingene om jordbruksmeldinga, men ingen vil kommentere innholdet før torsdag. Da skal næringskomiteen legge fram sin endelige innstilling.Leder i næringskomiteen Geir Pollestad (Sp) sier det var helt nødvendig at komiteen skulle komme til enighet.– Det er svært viktig at saken blir avgitt på torsdag for å kunne bli behandlet i Stortinget før vårens jordbruksoppgjør, skriver han i en tekstmelding til NTB.KrFs Line Henriette Hjemdal bekreftet tirsdag kveld overfor NTB at det nærmet seg en løsning, men heller ikke hun ville gå i detalj om innholdet.Venstres Pål Farstad svarer likeens at han heller ikke kan kommentere innholdet før avgivelsestidspunktet.Næringskomiteen skulle egentlig ha avgitt sin innstilling i saken 23. mars, men uenighet på borgerlig side har forsinket arbeidet. Forhandlingene måtte løftes opp på parlamentarisk ledernivå før flokene lot seg løse.Støttepartiene Venstre og KrF slo tidlig fast at det ikke var aktuelt å kutte antall melkeregioner fra 19 til 10 slik regjeringen foreslo. Det skal også ha vært skepsis til forslag om å avvikle ordning med markedsregulering for korn og egg.Pollestad har tidligere varslet at det lå an til betydelige endringer fra regjeringens forslag. Ingen av partiene ville tirsdag kveld kommentere dette.(©NTB)

Nyheter
Politikk
Landbruk