IMF: Le Pen-seier vil føre til politisk og økonomisk kaos

Politisk og økonomisk kaos blir resultatet hvis Marine Le Pen vinner det franske presidentvalget, mener Det internasjonale pengefondets leder Christine Lagarde.

Politikk

– En slik seier vil definitivt bringe med seg omfattende uro, sier IMF-lederen til CNBC i forkant av helgens vårmøte i Det internasjonale pengefondet (IMF) og Verdensbanken i Washington.Le Pen har tatt til orde for å trekke Frankrike ut av eurosonen, og hun har også snakket om å gjennomføre en folkeavstemning for å melde Frankrike ut av EU.IMF har på sin side denne uken snakket varmt om dypere handelssamarbeid og liberalisering for å demme opp mot økende nasjonalistiske strømninger på begge sider av Atlanteren.EU og harmoniseringen i Europa er bærebjelken i den politiske ordenen etter andre verdenskrig, uttaler Lagarde.– Dette har beskyttet oss fra krigers grusomheter, og det er noe vi må ha i bakhodet, sier hun.(©NTB)

imf
christine lagarde
marine le pen
presidentvalg i frankrike
Nyheter
Politikk