KjøpLogg inn

Kjendisene svikter presidentmiddag uten Trump

Det var lengre mellom kjendisene enn vanlig under årsmiddagen til presselosjen i Det hvite hus. For første gang siden 1981 var ikke presidenten til stede.

Publisert 30. april 2017 kl. 04.16
Oppdatert 30. april 2017 klokken 04.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord
President Donald Trump leaves after speech to a joint session of Congress on Capitol Hill in Washington, Tuesday, Feb. 28, 2017. (Jim Lo Scalzo/Pool Image via AP) Jim Lo Scalzo

President Donald Trump varslet for lenge siden at han ikke hadde noen planer om å komme til middagen sammen med mediene som han har beskrevet, som «falske», «uærlige» og «folkets fiender». Ett av høydepunktene under middagen er tradisjonelt at presidenten holder en tale med humor og snert, rettet både mot pressen, politiske motstandere og ikke minst seg selv. Sist middagen ble servert uten presidenten til stede var i 1981, da Ronald Reagan lå på sykehus etter å ha blitt skutt i et attentat.Middagen har også lenge vært populær blant kjendiser i ulike kategorier, og i fjor sto navn som Will Smith, Emma Watson, Kerry Washington og Helen Mirren på gjestelisten. I år var det langt fra like folksomt på den røde løperen.Til gjengjeld var det mange som dukket opp på den alternative «Ikke presselosjens årsmiddag», arrangert av komiker Samantha Bee for å feire amerikanske nyhetsmedier. Skuespiller Will Ferrell var blant dem som delte sine syrlige kommentarer om Trump.På den offisielle årsmiddagen er har arrangøren valgt å vri oppmerksomheten bort fra underholdning til pressefrihet og viktigheten av pågående, men rettferdig journalistikk.(©NTB)