KjøpLogg inn

KrF åpner for å øke skattene

KrF-leder Knut Arild Hareide sier han er åpen for å oppjustere skattenivået for å sikre velferden i Norge

Publisert 26. april 2017 kl. 06.23
Oppdatert 26. april 2017 klokken 06.24
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 109 ord

– Vi er nødt til å gjøre tydeligere valg, og jeg går ikke valg på å love nye skattereduksjoner. Jeg går til valg på å opprettholde velferden i kommunene, sier Hareide til Klassekampen. Han sier han er villig til å justere skattenivået opp for at kommunene skal få de inntektene de trenger.Partiet møtes til landsmøte i Trondheim kommende helg.Bekymringen for kommuneøkonomien deles av flere. Over 320 ordførere, fylkesordførere og bydelsutvalgsledere skrevet under et bekymringsopprop om kommunenes velferd som KrFs ordfører i Lindås, Astrid Aarhus Byrknes, Robin Kåss (Ap), ordfører i Porsgrunn, og Ivar Vigdenes (Sp), ordfører i Stjørdal, tok initiativ til. Oppropet blir oversendt stortingspartiene neste uke, ifølge Klassekampen.(©NTB)