I forkant av KrFs landsmøte til helgen er det store spørsmålet hvem partiet kan komme til å samarbeide med etter høstens valg.Tirsdag sa Hareide dette til NRK da han ble spurt om ulike statsministerkandidater:– Det er nå en gang sånn at vi peker på en sentrum-høyre-løsning. Da da tror jeg Erna Solberg er det mest realistiske. Men skulle det blir en regjering som består av hele sentrum og Høyre, så hadde vi en regjering på 60-tallet med en statsminister fra Senterpartiet, forklarte Hareide.– Trygve Slagsvold Vedum når nye, store høyer. Så om Vedum kunne lede en regjering som består av sentrum og Høyre, vil ikke det være noe vi vil avvise, sa KrF-lederen.Hareide understreker overfor NRK at uttalelsen er gitt «med et lite smil, men også noe alvor». Vedum avviser imidlertid utspillet.– Vi ønsker en sterk regjering med Sp og Ap og mener det er naturlig at det største partiet får statsministeren, sier han til NRK.(©NTB)