KjøpLogg inn

Merkel tror Macron vil bli en sterk president i Frankrike

Tysklands statsminister Angela Merkel håper Emmanuel Macron vinner valget i Frankrike. Han vil i så fall bli en sterk president, mener Merkel.

Publisert 29. april 2017 kl. 08.30
Oppdatert 29. april 2017 klokken 08.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 156 ord
Matthias Schrader

– Jeg tviler overhodet ikke på at Emmanuel Macron kommer til å bli en sterk president dersom han blir valgt, hvilken jeg håper han blir, sier Merkel til det tyske redaksjonsnettverket RND.Tyske ledere har vært forsiktige med å ta stilling i det franske valget, vel vitende om at de er upopulære blant velgere på ytre høyre og venstre fløy.Mange på venstresiden ser med avsky på det de ser på som tyskdrevet kuttpolitikk fra EU, noe Nasjonal front-leder Marine Le Pen prøver å utnytte fram mot siste og avgjørende runde i presidentvalget 7. mai.Macron er i motsetning til Le Pen en varm tilhenger av EU, og Merkel forsøker å forklare at hennes støtte til ham ikke bør sees som forsøk på innblanding fra Berlin.– Enhver europeisk leder representerer interessene til sitt eget land og dets folk, akkurat som en tysk statsminister. Det tysk-franske vennskapet er uunnværlig for begge land, men også for Den europeiske union, sier hun.(©NTB)