KjøpLogg inn

Mexico slipper å betale for den lange muren?

Ledere for Demokratene er glade for at Donald Trump ser ut til å ha droppet sitt krav om penger til Mexico-muren i budsjettforhandlinger som pågår denne uken.

Publisert 26. april 2017 kl. 05.58
Oppdatert 26. april 2017 klokken 05.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 185 ord
President Donald Trump reacts after addressing a joint session of Congress on Capitol Hill in Washington, Tuesday, Feb. 28, 2017. (Jim Lo Scalzo/Pool Image via AP) Jim Lo Scalzo

– Det er bra for landet at Trump tar muren av bordet i disse forhandlingene, sier Chuck Schumer, Demokratenes leder i Senatet.Budsjettforhandlingene dreier seg om å få bevilget penger som gjør det mulig å holde det amerikanske statsapparatet gående fram til september. Tidligere har offentlige virksomheter i USA i perioder vært nødt til å stenge fordi medlemmene av Kongressen ikke har klart å bli enige om de økonomiske prioriteringene.Selv om Trumps parti Republikanerne har flertall både i Senatet og Representantenes hus, har forhandlingene vært vanskelige også i år. Det kreves mer enn simpelt flertall for å få budsjettet vedtatt i Senatet, og fristen for å bli enige er lørdag.Mandag kveld skal Trump ha sagt seg villig til å utsette kravet om bevilgning av en liten del av pengene det vil koste å bygge muren langs grensa mot Mexico. Muren var en svært viktig sak for Trump i valgkampen i fjor, men Demokratene er sterkt imot den.Kravet om penger til muren kan bli fremmet igjen av Trump i september. Den betente striden om USAs helsevesen bidrar også til å skape problemer i budsjettforhandlingene som pågår nå.(©NTB)