KjøpLogg inn

Oslo kommune måtte rydde 153 ulovlige teltleirer

Tilreisende til Oslo bor i ulovlige teltleirer og etterlater seg store mengder avfall og avføring. Oppryddingen koster hovedstaden millioner.

Publisert 26. april 2017 kl. 06.02
Oppdatert 26. april 2017 klokken 06.04
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 131 ord
OSLO 20130628.Statsbygg har varslet romfolkene i leirene ved Sognsvann om at de vil bli begjært tvangsflyttet, trass i at de fikk medhold i tingretten.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Stian Lysberg Solum

I fjor sørget Bymiljøetaten for at 153 ulovlige teltleirer ble ryddet. Det kostet 4 millioner kroner. Dobbelt så mye som året før, ifølge NRK.– Det er mye forsøpling. Det ligger madrasser og dyner og mye hermetiske bokser rundt teltplassene. Det er skarpe gjenstander for dyrene som ferdes her. I tillegg er det en del avføring som blir liggende, sier seksjonsleder Wenche Asgrimplass i Bymiljøetaten Oslo.Byrådssekretær for miljø og samferdsel, Anja Bakken Riise (MDG, sier at kommunen gjør det den kan, og påpeker at EU-borgere står fritt til å reise til Norge. Det betyr at spesielt mange søker seg til hovedstaden.– Den tilstrømmingen og de sosioøkonomiske årsakene som ligger bak, kan ikke vi som kommune gjøre noe med. Her må regjeringen på banen med håndtering av EØS-avtalen og økte politiressurser, sier Riise.(©NTB)