KjøpLogg inn

- Pinlig, populistisk, tynt

Sp vil felle Vidar Helgesen, men møter kraftig motbør.

Publisert 25. april 2017 kl. 12.08
Oppdatert 25. april 2017 klokken 12.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 206 ord

Mistillitsforslaget fra Senterpartiet mot ulveminister Vidar Helgesen var under ild på Stortinget.– Jeg vil be Senterpartiet trekke dette forslaget. Det er det tynneste grunnlaget for et mistillitsforslag jeg noensinne har sett, sa Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik underveis i den opphetede ulvedebatten på Stortinget tirsdag.SVs Heikki Eidsvoll Holmås kalte det populistisk, ulvefiendtlig og dårlig begrunnet, Venstres Ola Elvestuen mener det er «uansvarlig» og «veldig spesielt», mens MDGs Rasmus Hansson beskrev forslaget som det pinligste politiske grepet så langt i perioden.Ville avventeMistillitsforslaget fra Senterpartiet får ikke støtte fra noe annet parti enn eventuelt Arbeiderpartiet. Heller ikke ulvemotstanderne i Høyre og Frp ventes å bryte rekkene og uttrykke mistillit mot Helgesen.– Det å erklære mistillit til egen statsråd er et langt steg fra å være sterkt kritisk. Det er en lang vei mellom tillit og erklært mistillit, sier Høyres ulvegeneral Gunnar A. Gundersen til NTB.Halvannen time ut i stortingsdebatten var det fortsatt uavklart hvordan Arbeiderpartiet vil stille seg, selv om signalene gikk i retning av et nei.– Vi må høre hva statsråden og statsministeren sier i Stortinget i dag. Vi forventer at regjeringen vil forsikre at den vil følge opp Stortingets vedtak, sa Arbeiderpartiets energi- og miljøpolitiske talsmann Terje Lien Aasland til NTB i forkant av debatten.