KjøpLogg inn

Trump signerer ordre for å trappe opp oljeboring

USAs president Donald Trump har signert en presidentordre med sikte på å utvide olje- og gassvirksomheten i Arktis og åpne opp nye leteområder.

Publisert 29. april 2017 kl. 08.05
Oppdatert 29. april 2017 klokken 08.06
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 93 ord

Trump fortsetter dermed innsatsen for å skrote mange av de viktigste klimatiltakene som forgjengeren Barack Obama innførte.Fredag beordret Trump en gjennomgang av landets femårsplan for olje- og gassvirksomhet, som blant annet innebærer forbud mot boring etter olje og gass i arktiske farvann.– Dette er en storslått dag for amerikanske arbeidere, vi slipper løs amerikansk energi og baner vei for tusener på tusener av godt betalte amerikanske energijobber, sa Trump da han signerte presidentordren.Femårsplanen som nå skal revideres, ble godkjent av Obama 17. januar, få dager før han flyttet ut av Det hvite hus.(©NTB)