Barnehagestreiken i Bergen trappes opp

Flere barnehager i Bergen er tatt ut i streik, og samtalene mellom partene har stoppet opp. 

Scanpix
Politikk

163 ansatte i barnehager eid av Akasia i Bergen ble tatt ut i streik fredag. Onsdag blir ytterligere to barnehager stengt, mens flere reduserer tilbudet, skriver Bergens Tidende nettside.Det er arbeidstakerorganisasjonene Fagforbundet, Utdanningsforbundet, Delta og Lederne som representerer de ansatte i konflikten, som først og fremst dreier seg om pensjon.I forrige uke sa administrerende direktør Anne-Kari Bratten i arbeidsgiverforeningen Spekter til NTB at deres tilbud sikrer de ansatte en god pensjon.– Det er sterkt beklagelig at fagforeningene velger å gå til streik i Akasia for å få byttet ut selskapets innskuddspensjonsordning med en pensjonsordning som vil true både arbeidsplasser og videre drift av selskapet, sa Bratten.Fagforbundet utelukker ikke at de allerede denne uken vil trappe opp streiken ytterligere.(©NTB)

barnehage
streik
akasia
bergen
fagforbundet
spekter
anne-kari bratten
Nyheter
Politikk