Kinas leder Xi Jinping Foto: AP Photo/Ed Jones, Pool

Kina lover å forsvare Parisavtalen

Kinas president Xi Jinping har lovet å forsvare Parisavtalen i en telefonsamtale med Frankrikes påtroppende president Emmanuel Macron.

De to snakket sammen på telefon tirsdag, ifølge statlige kinesiske medier. Myndighetene i Kina har også flere ganger tidligere lovet å respektere klimaavtalen fra Paris – uansett hva USA gjør.USAs president Donald Trump lovet i valgkampen i fjor å trekke USA fra Parisavtalen. Så langt har han ikke gjort det, og Trumps medarbeidere skal være svært uenige om saken.Trump har lovet å treffe en beslutning i løpet av mai. Det er blitt spekulert på om avgjørelsen vil komme tirsdag, men dette er ikke bekreftet.Macron har tatt til orde for en offensiv klimapolitikk, og også han har lovet å forsvare Parisavtalen. Den franske valgvinneren gjorde dette klart i en telefonsamtale med Trump mandag, ifølge flere medier.Kina og USA er landene med størst klimautslipp, mens EU samlet sett ligger på tredje plass.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også