Tror ikke på renteheving før i 2020

Sjeføkonom Kari Due-Andresen tror ikke Norges Bank vil rører styringsrenten på flere år.

Rentedommen til Norges Bank i dag var helt i tråd med det absolutt alle hadde ventet. Sjeføkonom Kari Due-Andresen i Handelsbanken Capital Markets har i tillegg sett inn i krystallkulen sin og der ser hun at styringsrenten vil bli liggende uendret på 0,5 prosent de neste tre årene, ettersom hun tror at inflasjonen vil fortsette å skuffe i forhold til Norges Banks forventninger.Mellom linjene gjesper hun av hele rentedommen og mener at den mest spennende nyheten var at Norges Bank har bestemt seg for å begynne å publisere referater fra rentenmøtene, slik eksempelvis Den amerikanske sentralbanken har gjort i mange år, med den forskjellen at referatet fra den norske rentebeslutningen skal publiseres samtidig med rentebeslutningen.- Dette har vært ønsket av markedet lenge, så dette var en god nyhet, skriver hun blant annet i sine kommentar til rentedommen.


Les også