<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trygg Trafikk: Å nedlegge UP betyr åpenbar fare for flere omkomne

Trygg Trafikk frykter flere ulykker, omkomne og skadde i trafikken om Utrykningspolitiet nedlegges og oppgavene til UP blir overført til politidistriktene.

Publisert 19. mai 2017 kl. 07.21
Oppdatert 19. mai 2017 klokken 07.23
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 104 ord
utrykningspolitiet, up, promille

Et regjeringsoppnevnt utvalg foreslår å erstatte dagens særorganer innenfor politiet med to enheter, én for etterforskning og én for beredskap. Det innebærer blant annet at trafikkoppgaver blir overført fra Utrykningspolitiet (UP) til politidistriktene. Det liker direktør Jan Johansen i Trygg Trafikk svært dårlig, ifølge NRK.– Det å nedlegge UP vil bety en nedprioritering av trafikksikkerhetsarbeidet i Norge. Den direkte følgen av det vil åpenbart kunne bli flere trafikkulykker, flere omkomne og flere skadde, sier han.Justis- og beredskapsdepartementet justisminister Per-Willy Amundsen fikk overlevert utredningen torsdag og innrømmer at forslaget er oppsiktsvekkende. Han understreker at det ikke er trukket noen konklusjon rundt forslaget fra utvalget ennå.(©NTB)