The burnt Grenfell Tower apartment building standing testament to the recent fire in London, Friday, June 23, 2017. British officials have ordered an immediate examination Friday, into a fridge-freezer that is deemed to have started the fire in the 24-storey high-rise apartment building early morning of June 14th, and the outside cladding of the building which is thought to have helped spread the fire, according to police, leaving dozens dead.(AP Photo/Frank Augstein) Frank Augstein

120 høyblokker i Storbritannia får stryk på branntest

120 høyhus i Storbritannia oppfyller ikke kravene til brannsikkerhet, ifølge statsminister Theresa May. Samtlige får 100 prosent stryk på branntest.

Mays kontor opplyser onsdag at tallet på høyblokker som har potensielt brannfarlige fasadeplater, har økt til 120. Ingen av bygningene som så langt er undersøkt i 37 områder i Storbritannia, har bestått testen.Labour-leder Jeremy Corbyn mener branntestene viser «de forferdelige konsekvensene av deregulering og nedskjæringer». May svarte onsdag med å si at problemet er såpass omfattende at det ikke går an å peke ut en enkelt regjering som har ansvaret.Den omfattende kartleggingen av brannsikkerheten ble satt i gang etter branntragedien som rammet Grenfell Tower i London 14. juni. Totalt skal 600 slike høyblokker testes for brannsikkerhet.I branninfernoet for to uker siden omkom 79 personer. I etterkant har det vist seg at blokken hadde lett antennelige fasadeplater, og som følge av dette er 800 kommunale boliger i London evakuert mens myndighetene fjerner platene.Senest tirsdag ble en høyblokk i Tyskland evakuert etter funn av lignende fasadekledning som på Grenfell Tower.Slike plater er også i bruk i Norge, men ifølge daglig leder Terje Strand i Fredrikstad-firmaet Talitor er det strenge krav til seksjonering av bygninger eller til å ha en brannsikker vegg bak fasadene her i landet.Den amerikanske leverandøren av fasadeplatene som dekket Grenfell Tower før det brant ned, har stanset salg for bruk til høybygg.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også