KrF ber regjeringen få på plass matkastelov raskt

Kristelig Folkeparti ønsker avtalen om matsvinn mellom matbransjen og regjeringen velkommen, men oppfordrer myndighetene til å få en matkastelov raskt på plass.

– KrF ønsker en matkastelov og er nå utålmodige på at regjeringen skal få ferdigstilt utredningen slik at vi kan finne en god modell for Norge. Jeg tror det trengs mer enn en bransjeavtale, selv om jeg er glad for at denne nå er ferdig, og at de har satt høye mål, sier stortingsrepresentant Line Henriette Hjemdal (KrF) til NTB.Hun viser til at land som Frankrike og Italia allerede har tatt tak i dette problemet.– Norge skal ikke være dårligere. For å klare det, må alle bidra. En slik lov vil få ned matsvinnet i dagligvarebransjen og industrien og sende et tydelig signal til oss forbrukere om at mat som kan spises, skal spises og ikke kastes, sier hun.KrF foreslår en lov som pålegger dagligvarebransjen og næringsmiddelindustrien å gi bort spiselig mat de ikke kan selge slik at mennesker som trenger den, får den.Framtiden i våre hender (FIVH) mener avtalen ikke er konkret nok, selv om målsettingen og intensjonene er gode. Også FIVH ønsker en egen matkastelov der butikkene pålegges å ha en avtale om å donere overskuddsmat til veldedige organisasjoner.Målet med avtalen som ble undertegnet fredag, er å halvere matsvinnet innen 2030.(©NTB)