<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

"Oppmuntrende" møte mellom Pave Frans og Merkel

Pave Frans oppmuntrer Tysklands statsminister Angela Merkel til å fortsette den vanskelige kampen mot klimaendringer og fattigdom i Afrika. 

Publisert 18. juni 2017
Oppdatert 18. juni 2017
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 188 ord

De to møttes i Vatikanet lørdag, og Merkel sa etterpå at møtet hadde gitt henne styrket selvtillit.– Han oppfordret meg til å fortsette arbeidet med disse sakene, sa Merkel etter møtet, det fjerde mellom de to. Statsministeren opplyste om at utvikling i Afrika vil bli et sentralt tema på det neste toppmøtet i G20-gruppen, som skal finne sted i Hamburg denne sommeren.– Det var alt i alt en svært oppmuntrende samtale om å fortsette på veien vi er blitt enige om, til tross for alle utfordringene. Og å prøve å lykkes, steg for steg, for hele verdenssamfunnet, sa Merkel til de frammøtte journalistene. Paven takket også Merkel for hennes fredsarbeid.Kampen mot klimaendringene ventes å bli et vanskelig tema under G20-møtet siden USAs president Donald Trump har besluttet å trekke USA ut av avtalen. Pave Frans har på sin side engasjert seg sterkt i kampen mot klimaendringer.Lørdagens besøk har blitt kritisert i Tyskland, siden paven ser ut til å bryte med en uskreven regel om å ikke ta imot politikere i audiens mens det pågår valgkamp. Merkel forsøker å bli gjenvalgt som Tysklands statsminister for fjerde gang denne høsten.(©NTB)