Qatalum. Foto: Scanpix

Qatar fordømmer «ubegrunnede» kutt av diplomatiske forbindelser

Qatar fordømmer at fire arabiske golfstater kutter de diplomatiske forbindelsene med landet, og kaller beslutningen «ubegrunnet».

–Det finnes ingen legitim grunn til å gjøre dette. Tiltakene er basert på påstander som ikke har rot i fakta, heter det i en uttalelse fra Qatars utenriksdepartement mandag.Videre heter det at avgjørelsen «ikke vil påvirke livet til vanlige borgere».Disputten mellom golfstatene har eskalert etter at Qatars statlige nyhetsbyrå skal ha blitt hacket nylig. Som følge av dette ble forfalskede uttalelser til støtte for Iran, Hamas, Hezbollah og Israel fra Qatars emir, sjeik Tamim bin Hamad al-Thani, sendt på TV i landet.Golfstatene begrunner kuttene av diplomatiske forbindelser med at de vil beskytte nasjonal sikkerhet mot farene knyttet til terrorisme og ekstremisme.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også