Solberg: Svært skuffet over USAs klimabeslutning

Statsminister Erna Solberg sier hun er svært skuffet over at USA trekker seg fra Paris-avtalen men sier Norge vil fortsette samarbeidet med uforminsket kraft.

– Jeg er svært skuffet over at Trump-administrasjonen har besluttet å trekke USA ut av den viktigste klimaavtalen verden har kommet til enighet om. Vi vil fortsette klimaarbeidet med uforminsket kraft, sier Solberg i en pressemelding torsdag kveld.USAs president Donald Trumps beslutning om å trekke landet fra avtalen har vekket sterke reaksjoner. Solberg sier de resterende landene vil gå sammen om hvordan de skal kunne holde opprettholde avtalen.– Vi vil diskutere med andre land, inkludert EU, hvordan vi sammen skal sørge for gjennomføring av målene i Parisavtalen, sier statsminister Solberg.– Når USA nå trekker seg fra det internasjonale klimasamarbeidet, er det enda viktigere enn før at resten av verden forsterker samarbeidet om en effektiv gjennomføring av Parisavtalen, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen.Også utenriksminister Børge Brende står fast på at et sterkere samarbeid må stå i sentrum.– Det er nå avgjørende at utviklingsland som trenger støtte til å gjennomføre sine mål og planer under Parisavtalen, får klar beskjed om at slik støtte vil være tilgjengelig også uten USA. Norge skal bidra med vår del i dette arbeidet, sier Brende.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også