Unio gir bøndene full støtte

Hovedorganisasjonen Unio støtter bøndenes inntektskamp og kritiserer regjeringen for å sette yrkesgrupper opp mot hverandre.

Landets nest største hovedorganisasjon for arbeidstakere, Unio, reagerer på regjeringens argumentasjon mot å gi bønder en bedre inntektsutvikling, ifølge Nationen.– Vi reagerer sterkt på at grupper som ligger under andre i lønn blir brukt som hinder for at bønder skal få et bedre oppgjør, sier leder i Unio, Ragnhild Lied.– Her må politikerne lytte til bøndene og ta et steg i riktig retning i år. Her må bøndene bare stå på. De kjemper en viktig kamp, sier Lied.Hun påpeker at det ikke er hverdagskost at Unio går ut med støtte til en gruppe næringsdrivende på denne måten.– Når det står om viktige prinsipp, som det gjør her, så vil vi vise vår støtte, fortsetter Lied.Bondeorganisasjonene brøt denne våren forhandlingene med staten om årets jordbruksoppgjør. Det siste tilbudet fra staten før bruddet var på 550 millioner kroner, mens bøndenes opprinnelige krav var på 1,45 milliarder kroner.(©NTB)