President Donald Trump speaks to a meeting of the National Governors Association, Monday, Feb. 27, 2017, at the White House in Washington. (AP Photo/Evan Vucci) Evan Vucci

USA går solo igjen

USA har med Donald Trump som president endret politikk på en rekke områder, og nå står OECD for tur.

Som det eneste landet vil USA på det årlige ministermøtet i Paris 7. til 8. juni ikke gi sin tilslutning til en slutterklæring som sier det samme om frihandel som OECD alltid har gjort.Danmark leder årets ministermøte, og den danske OECD-ambassadøren Klavs A. Holm irriterer seg over det amerikanske sololøpet.– Det er ikke et godt tegn at USA forlater frihandelslinjen som man fra amerikansk side har vernet om siden andre verdenskrig, sier Holm.OECD er den vestlige verdens organisasjon for økonomisk integrasjon og har blant annet til hensikt å fremme vekst og sosial velferd. De til tider dramatiske forhandlingene om OECD-møtets slutterklæring endte denne gangen med en tekst der de 35 medlemslandene ikke mener noe felles om frihandel.– Jeg kan ikke huske at det har vært en OECD-tekst uten full enighet om handel, sier Holm.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også