Blokkerte Twitter-brukere saksøker Trump

En gruppe personer som er blokkert på Twitter av president Donald Trump, går til søksmål og mener Det hvite hus bryter grunnloven.

President Donald Trump reacts after addressing a joint session of Congress on Capitol Hill in Washington, Tuesday, Feb. 28, 2017. (Jim Lo Scalzo/Pool Image via AP) Jim Lo Scalzo
Politikk
Gruppa på sju personer mener at når de er blokkert av Trump på Twitter, blir de holdt utenfor det offentlige rom.Søksmålet ble levert av Knight First Amendment Institute ved Columbia University. Det hevdes at det å blokkere Twitter-brukere basert på deres synspunkter, er i strid med ytringsfriheten i det første grunnlovstillegget.Trump er svært aktiv på Twitter med snaut 34 millioner følgere.– President Trumps Twitter-konto har blitt en viktig kilde til nyheter og informasjon om regjeringen, samt et viktig forum for tale til eller om presidenten, sa Jameel Jaffer, administrerende direktør i Knight First Amendment Institute.(©NTB)