Hellas får krisehjelp av EU for å gi flyktninger boliger

EU gir nærmere to milliarder kroner i krisehjelp til Hellas, hvorav mesteparten skal gå til å skaffe boliger til tusenvis av strandede flyktninger.

Hellas og EU - ødelagte flagg på stranden i Anavissos, sørvest for Aten AP Photo/Yorgos Karahalis
Politikk

Av i alt 209 millioner euro skal 151 millioner (1,4 milliarder kroner) gå til å dekke husleie for flyktninger i greske byer slik at de kan flytte ut av overfylte leire.Det opplyste EU-byråkrater under et besøk i Aten torsdag.Den nye krisepakken innebærer en dobling av støtten som Hellas har fått til å takle flyktningkrisen.Boligprosjektet er et samarbeid med FNs høykommissær for flyktninger, og det er ventet å bidra til at det skaffes 22.000 utleieboliger til asylsøkere.Nær 58 millioner euro, som tilsvarer over en halv milliard kroner, skal gå til å gi flyktningene kontantstøtte for å dekke utgifter til mat, medisiner og transport.(©NTB)

hellas
eu
flyktningekrisen
Nyheter
Politikk