Evan Vucci

Macron: Trump kan skifte mening om Parisavtalen

Frankrikes president Emmanuel Macron ser positivt på at president Donald Trump vil omgjøre sin beslutning om å trekke USA ut av Parisavtalen.

Det skriver avisen Le Journal du Dimanche, gjengitt av Reuters.– Trump fortalte meg at han skal prøve å finne en løsning de kommende månedene, sier Macron og viser til møtene dem imellom i Paris i forrige uke.Trump overrasket under besøket i Paris da han på et pressemøte sa at «noe kan skje med Parisavtalen, la oss se».Trump gikk kraftig til angrep på målet for klimafinansiering da han kunngjorde sin beslutning om å trekke seg ut av Parisavtalen. Han var krystallklar på at USA trekker sine bidrag, som ifølge Trump har «kostet USA en formue».– Vi snakket om detaljer i det som kan få ham til å snu om Parisavtalen, sier Macron til den franske avisen.Parisavtalen trådte i kraft 4. november 2016. Formålet er å holde den globale oppvarmingen under 2 grader og prøve å begrense temperaturøkningen til 1,5 grader. Over 180 land har overlevert frivillige nasjonale utslippsmål til FN. I klimaavtalen står det at disse etter hvert skal skjerpes, og planen er å oppdatere dem hvert femte år.I tillegg skal landene styrke sin evne til å tilpasse seg klimaendringene. Rike land skal innen 2020 skaffe til veie minst 100 milliarder dollar årlig til klimatiltak i fattige land.1. juni kunngjorde Trump at han trakk USA fra avtalen.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også