May bekrefter at hun vil ta britene ut av EØS

Den britiske regjeringen bekrefter at utmeldingen av EU vil innebære at Storbritannia også forlater EØS-avtalen.

Britain's Prime Minister Theresa May speaks during a campaign visit to Norwich, England, Wednesday June 7, 2017, on the final day of campaigning ahead of the general election on Thursday. (Stefan Rousseau/PA via AP) Stefan Rousseau
Politikk
Den britiske regjeringen bekrefter at utmeldingen av EU vil innebære at Storbritannia også forlater EØS-avtalen. Bekreftelsen kom i et lovforslag som ble lagt fram torsdag. Der forklarer regjeringen hvordan den har tenkt å innlemme tusenvis av EU-lover i britisk lovverk når Storbritannia går ut av unionen."Det å trekke seg ut av EU betyr at Storbritannia også vil slutte å delta i EØS-avtalen, ettersom Storbritannia vil falle utenfor avtalens geografiske rekkevidde og dermed ikke lenger være medlem av EØS", heter det i forslaget.(©NTB)