May: Fortvilet over USAs klimastandpunkt

Storbritannias statsminister Theresa May sier hun er fortvilet over at USA trekker seg fra Parisavtalen, men tok ikke opp temaet i møte med landets president. 

Britain's Prime Minister Theresa May speaks during a campaign visit to Norwich, England, Wednesday June 7, 2017, on the final day of campaigning ahead of the general election on Thursday. (Stefan Rousseau/PA via AP) Stefan Rousseau
Politikk
Parisavtalen ble ifølge the  ikke snakket om i May og USAs president Donald Trumps offisielle møte, til tross for at May på forhånd hadde lovet å ta opp temaet med den amerikanske presidenten.Ifølge en talsmann for den britiske regjeringen skal May ha tatt opp Parisavtalen med Trump utenom dette møtet.– Som de andre verdenslederne her er jeg fortvilet over USAs avgjørelse om å trekke seg ut av Parisavtalen, og jeg har oppfordret president Trump til å slutte seg til avtalen igjen, sa May ifølge .Det amerikanske utenriksdepartementet skriver på at de to verdenslederne diskuterte antiterrorarbeid, handel og forholdet mellom USA og Storbritannia da de møttes.(©NTB