Solberg: - Alle piler peker oppover igjen

Statsminister Erna Solberg gleder seg over stadig færre oljeledige på Vestlandet.

Krisen i oljebransjen har rammet mange familier i Rogaland hardt de siste årene. Mandag fikk statsministeren komme hjem på lunsj til en av dem. For Gunvald Gundersen og familien på Randaberg utenfor Stavanger ble tilværelsen snudd på hodet da han før jul 2016 mistet jobben etter 17 år i oljebransjen. Solberg besøkte familien også for et og et halvt år siden, da alt så som mørkest ut. I dag kunne Gundersen invitere til lunsj i familiens splitter nye hus og fortelle om lysere tider med ny, fast jobb i eventbransjen.Statsministeren gledet seg over de gode nyhetene for trebarnsfaren og hans familie.– Dette viser at det kan gå bra, og at den erfaringen som man har med seg fra oljebransjen, kan brukes på helt andre områder og i helt nye type jobber, sa Solberg.Ledigheten synkerFerske arbeidsledighetstall fra SSB viser også at ledigheten nå er på vei nedover med henholdsvis 4,3 prosent på landsbasis og 4,7 prosent ledige i Rogaland. Til sammenligning var ledigheten i juli i fjor på henholdsvis 5 prosent og 5,2 prosent i juli.– Bunnen er nådd nå, og alle piler peker oppover igjen. Det viser at regjeringens tiltak har virket, mener Solberg.Hun understreker samtidig at utfordringene ikke er over for folk i de tradisjonelle oljefylkene.– Vi vet at det vil gå opp og ned i oljebransjen også i årene fremover. Det er kontrakter som går ut, og vi trenger mer stabil tilførsel av nye prosjekter innen oljeindustrien. Ifølge tall fra Norsk olje og gass i 2016 var det ventet at ytterligere 12.000 jobber i olje- og gassindustrien kom til å forsvinne i 2016 og 2017 i tillegg til de 38.000 som på det tidspunktet allerede var blitt borte.(©NTB)


Les også